Home Situatie in Nederland Situatie in Europa en daarbuiten

Situatie in Europa en daarbuiten

De één Europa gedachte moet voor wat betreft de natuurlijke geneeswijzen ernstig tegen het licht gehouden worden. Vanuit de verschillende wetsvoorstellen van de EU komen tegenstrijdige signalen die tegenstrijdige maatschappelijke consequenties tot gevolg hebben.

De Europese unie geeft aan zich ernstig zorgen te maken over de zorgkosten die de pan uit rijzen. Ziekenhuis opname maakt de gezondheidszorg extreem duur. Men geef aan de complementaire natuurlijke geneeswijzen als een goed, gezond en goedkoop alternatief te zien om patiënten in de eerste lijn op te vangen zodat dure ziekenhuisopnames mogelijk beperkt of voorkomen kunnen worden.

In tegenstelling tot bovengenoemde stelling worden door Europa per september 2013 alle natuurlijke middelen (vitamines, mineralen en sporenelementen) van de Europese markt verbannen. Wij zijn allen veroordeeld tot de chemisch-synthetische middelen van de farmaceutische industrie wanneer de genoemde producten ter bevordering van onze gezondheid willen gebruiken. (zie de video en petitie onder de link). In Amerika heeft de bevolking een soortgelijke politieke maatregel op het nippertje kunnen voorkomen.

CAM in Europa nu

  • In Portugal hebben diverse natuurlijke geneeswijzen waaronder homeopathie een wettelijke geregelde status gekregen en zijn toegelaten als universitaire opleiding.
  • In Engeland is het studeren voor een erkende universitaire master in de homeopathie mogelijk.
  • In België is per 2013 een bachelor opleiding en homeopathie opleiding voorwaarde voor het mogen praktiseren. Voor Osteopathie en andere richtingen worden dezelfde maatregelen verwacht.
  • In Zwitserland zijn een aantal CAM-, natuurlijke geneeswijzen in de basisverzekering opgenomen.
  • Duitsland heeft van oudsher een rijke traditie voor wat betreft complementaire geneeswijzen. Het Heilpraktiker diploma is een al sinds jaren bestaand door de overheid erkend en gerespecteerd staatsdiploma.

Het is in het zelfbenoemde gidsland Nederland waar de natuurlijke geneeswijzen door de overheid tegengewerkt worden, zelfs in de wetenschap dat wanneer wij ons niet herbezinnen op het huidige beleid, de kosten in de zorg de komende jaren zullen verdubbelen!

Positieve veranderingen komen kennelijk niet vanzelf. We kunnen stellen dat de overheid niet naar de burger luistert. Ook niet dan als uit onderzoek blijkt dat vijfenzeventig procent van de bevolking positief ten aanzien van bijvoorbeeld homeopathie staat. Alleen samen kunnen we het tij mogelijk keren.


Bekijk hier ook de video met de oproep van het Duitse initiatief voor Keuzevrijheid »

Homeopathie in Zwitserland

De Zwitserse overheid heeft een onderzoek gehouden naar de effectiviteit van de homeopathische geneeskunde. Het was het grootse overkoepelende onderzoek naar homeopathie dat ooit is gehouden. De effectiviteit van de homeopathische geneeskunde bleek zeer groot. Daarop heeft de overheid in een referendum aan de bevolking voorgelegd wat zij met deze natuurlijke geneeswijze wilde. Als resultaat van deze volksraadpleging is in Zwitserland homeopathie opgenomen in de basisverzekering. Lees meer over de situatie in Zwitserland »

Senaat Amerika erkent waarde natuurgeneeskunde

De Senaat van de Verenigde Staten heeft een resolutie (S. RES. 221) over natuurgeneeskunde geaccepteerd. Deze resolutie erkent de waarde van natuurgeneeskunde als een methode die veilig, effectief en betaalbaar is. Aan Amerikanen wordt aanbevolen zich op de hoogte te stellen van het werk van natuurgeneeskundigen, vooral bij de behandeling van chronische aandoeningen.

Citaat van een nieuwsflits:
Het congres heeft nu officieel de belangrijke rol erkend die de natuurgeneeskunde speelt in de effectieve aanpak van de nationale gezondsheidsbehoeften én in het steeds toenemende tekort aan eerstelijns artsen. Voor wie nog niet met de beroepsgroep bekend is: natuurgeneeskundige artsen volgen een vierjarige interne opleiding aan voltijd postacademische natuurgeneeskundescholen, die erkend zijn door de Federal Department of Education en door lokale opvoedkundige, betrouwbare lichamen. Er zijn op dit moment zeven natuurgeneeskundescholen in Noord-Amerika.

Terwijl in Nederland we steeds verder afdrijven van natuurlijk genezen, hebben de Amerikanen het licht gezien. De natuurgeneeskunde verdient een volwaardige plaats aan de Nederlandse universiteiten en hogescholen!

Lees hier de resolutie »

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here