Home Geen categorie Propolis beter tegen koortslip dan aciclovir

Propolis beter tegen koortslip dan aciclovir

0

Uit een Tsjechisch-Slovaaks dubbelblind onderzoek blijkt dat propoplis koortsblaasjes sneller doet genezen dan aciclovir. Bij 200 deelnemers die een zalf met 0,5% GH2002-propolisextract op de blaasjes aanbrachten duurde het drie dagen vooraleer korstvorming en epithelisering van de blaasjes afgerond was, bij de 200 deelnemers die 5%-aciclovir-zalf namen duurde dat vier dagen. Iedereen moest de zalf vijf keer per dag aanbrengen.

Al op dag drie ondervond 60% van de patiƫnten uit de propolisgroep goede tot zeer goede verbetering van koortslip, in de controlegroep was dat 29%. Ook pijn, jeuk en zwellingen verdwenen veel sneller door toedoen van propolis.

Koortslip wordt veroorzaakt door het herpes-simplexvirus. Virusremmer aciclovir is momenteel de gouden standaard tegen koortslip, maar propolis bleek al in eerdere studies goed werkzaam te zijn wanneer het in een vroeg stadium aangebracht werd. In dit onderzoek hadden deelnemers last van ‘rijpe koortsblaasjes’, een verder gevorderd stadium dus.

GH2002 is een speciaal propolisextract waaruit de pollen, was en harsen eruit zijn verwijderd, dit om allergische reacties te voorkomen.

Reacties

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here