IAK de meest CAM-vriendelijke zorgverzekeraar

0
889
IAK Zorgverzekering

IAK aangenaam verrast

IAK de meest CAM-vriendelijke zorgverzekeraar
Directie van Eindhovense verzekeraar krijgt bos bloemen aangeboden

Bij een zorgverzekeraar dienen zich niet elke dag onverwachte bezoekers aan die de leden van de directie een bos bloemen komen aanbieden. De directeuren Frank Kraakman en Hein Tournoy van IAK Verzekeringen in Eindhoven zijn dan ook aangenaam verrast als zij op donderdag 19 december een prachtig boeket krijgen overhandigd. IAK is in de prijzen gevallen als aanbieder van zorgverzekeringen die de cliënten van complementaire en alternatieve (CAM-) artsen en therapeuten het meest te bieden heeft.

Keuzevrijheid

Hoewel jaarlijks ruim twee miljoen mensen gebruikmaken van de CAM-zorg, zijn lang niet alle verzekeraars genegen om een reële vergoeding daarvan in hun pakketten op te nemen. Want anders dan in vele andere landen staan de CAM-geneeswijzen in Nederland onder druk. Keuzevrijheid.nl beijvert zich op vele fronten om dat tij te keren. Om mensen hun keuzevrijheid weer terug te geven wanneer het gaat om de gezondheidszorg die zij wensen.

Pakketten vergeleken

Aan het einde van het jaar maken de zorgverzekeraars gewoontegetrouw hun pakketten voor het volgende jaar bekend. Annemieke Boelsma, manager van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten, heeft deze pakketten nauwkeurig onderzocht. Om de zorgverzekeraar te vinden die de meest gunstige vergoeding biedt voor CAM-geneeswijzen. IAK Verzekeringen blijkt dan met kop en schouders uit te steken boven de concurrentie. Alle reden dus voor een verrassingsbezoek.

Zorgadviseur

Namens Keuzevrijheid.nl overhandigt Annemieke Boelsma de bos bloemen aan algemeen directeur Frank A.J. Kraakman en zorgdirecteur Hein Tournoy. ‘Wij bieden deelnemers aan onze collectieve verzekering de mogelijkheid om bepaalde vormen van zorg aan of uit te zetten,’ zegt Hein Tournoy bij deze gelegenheid. ‘Omdat wij willen dat mensen inderdaad keuzevrijheid ervaren.’ Frank Kraakman voegt toe: ‘Het zou mooi zijn wanneer de zorgverzekeraar in de toekomst weer meer de rol van zorgadviseur op zich kan nemen, waarin hij cliënten op basis van hun zorgwensen en -patroon een gericht samengesteld pakket aan kan bieden.’ Een wens die Annemieke Boelsma – met alle mensen van Keuzevrijheid.nl – volledig deelt.

Collectief

IAK is gespecialiseerd in collectieve verzekeringen voor werkgevers en ledenorganisaties. De NVKH gaat met IAK in overleg over de mogelijkheden van een collectieve zorgverzekering voor  2015.

Meer informatie over IAK vindt u op www.iak.nl.

Reacties

Reacties