Complementaire geneeskunst en één Europa!

0
509

De één Europa gedachte moet voor wat betreft de natuurlijke geneeswijzen ernstig tegen het licht gehouden worden. Vanuit de verschillende wetsvoorstellen van de E.U. komen tegenstrijdige signalen die tegenstrijdige maatschappelijke consequenties tot  gevolg hebben.

De Europese unie geeft aan zich ernstig zorgen te maken over de zorgkosten die de pan uit rijzen. Ziekenhuis opname maakt de gezondheidzorg extreem duur. Men geef aan de complementaire natuurlijke geneeswijzen als een goed, gezond en goedkoop alternatief te zien om patiënten in de eerste lijn op te vangen zodat dure ziekenhuisopnames mogelijk beperkt of voorkomen kunnen worden.

In tegenstelling tot bovengenoemde stelling worden door Europa per september 2013 alle natuurlijke middelen (vitamines, mineralen en sporenelementen) van de Europese markt verbannen. Wij zijn allen veroordeeld tot de chemisch-synthetische middelen van de farmaceutische industrie wanneer de genoemde producten ter bevordering van onze gezondheid willen gebruiken.  (zie de video en petitie onder de link). In Amerika heeft de bevolking een soortgelijke politieke maatregel op het nippertje kunnen voorkomen.

CAM in Europa nu:

  • In Portugal hebben diverse  natuurlijke geneeswijzen waaronder homeopathie een wettelijke geregelde status gekregen en zijn toegelaten als universitaire opleiding.
  • In Engeland is het studeren voor een erkende universitaire master in de homeopathie mogelijk.
  • In Belgie is per 2013 een bachelor opleiding en homeopathie opleiding voorwaarde voor het mogen praktiseren. Voor Osteopathie en andere richtingen worden dezelfde maatregelen verwacht.
  • In Zwitserland zijn een aantal CAM-, natuurlijke geneeswijzen in de basisverzekering opgenomen.
  • Duitsland heeft van oudsher een rijke traditie voor wat betreft complementaire geneeswijzen. Het Heilpraktiker diploma is een al sinds jaren bestaand door de overheid erkend en gerespecteerd staatsdiploma.

Het is in het zelfbenoemde gidsland Nederland waar de natuurlijke geneeswijzen door de overheid tegengewerkt worden, zelfs in de wetenschap dat wanneer wij ons niet herbezinnen op het huidige beleid, de kosten in de zorg de komende jaren zullen verdubbelen!

Positieve veranderingen komen kennelijk niet vanzelf. We kunnen stellen dat de overheid niet naar de  burger luistert. Ook niet dan als uit onderzoek blijkt dat vijfenzeventig procent van de bevolking positief ten aanzien van bijv. homeopathie staat.

Geef een duidelijk signaal af!

Om uw interesse in en belang bij de natuurlijke geneeswijzen aan de overheid duidelijk te willen maken bezoekt u www.keuzevrijheid.nl , vult u de enquête in en schrijft u in voor de nieuwsbrief.

Alleen samen kunnen we het tij mogelijk keren.

Bekijk hier ook de video met de oproep van het Duitse initiatief voor Keuzevrijheid »

Reacties

Reacties