Ard Pisa: “Van onder af aan een beweging in gang zetten”

1
906

Ard PisaOnze gezondheidszorg zit in de wurggreep van de overheid, vindt gezondheidsonderzoeker en auteur Ard Pisa. Vanuit zijn gedrevenheid voor gezondheid verricht hij sinds 2006 eigen onderzoeken om te achterhalen wat nu wél en niet gezond is op het gebied van voeding, beweging, leefomgeving en emotionele huishouding. In september verscheen zijn spraakmakende boek Wat Angelina niet wist over kanker maar wel had moeten weten.

Overheid

“Onze gezondheid is ons belangrijkste bezit. Maar intussen zit de gezondheidszorg wél in de wurggreep van de overheid. Wij zijn niet vrij om de behandelwijze te kiezen die het beste bij ons past. Wie ontdekt dat hij kanker heeft, komt in aanraking met een behandelprotocol dat zeer beperkt is. Het bevat een operatie, chemotherapie, bestraling, een hormoonbehandeling of een mix daarvan. En dat terwijl in België en Duitsland een keur aan kankerbehandelingen wordt aangeboden.”

Schending van de rechten van de mens

Dat minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nu van plan is de behandelwijzen in de gezondheidszorg nog verder in te perken ten koste van de complementaire gezondheidzorg, vindt Pisa een schending van de universele rechten van de mens. “Gezondheid is niet van de overheid of van de commerciële farmaceutische bedrijven, maar van de mensen zelf,” zegt Pisa. “Ieder mens heeft het recht om eigen keuzes te maken en het totale assortiment aan zorg beschikbaar gesteld te krijgen.” Het is de taak van de overheid en de spelers in de zorg om een goede en brede uitleg van de gezondheidszorg te faciliteren, zodat mensen goed begrijpen waaruit zij kunnen kiezen en wat de voor- en nadelen zijn van de behandelingen.”

Doodgezwegen

Dat het systeem zo niet werkt, wijt Pisa aan de duizenden lobbyisten die rond de Nederlandse politiek en andere beleidsmakers in Brussel lopen, afkomstig van de grote industrieën. ”In de gezondheidszorg gaat het uiteindelijk om veel geld. Geluiden die niet passen, worden doodgezwegen. Het is hard om te zeggen, maar aan gezonde mensen kunnen farmaceutische bedrijven niets verdienen. Het lijkt alsof de meeste Nederlanders murw geslagen zijn.” Als voorbeeld noemt hij het interview in de Telegraaf van 13 april 2013 met prof. dr. René Bernards, dé topkankeronderzoeker van het Antoni van Leeuwenhoek. Pisa: “Bernards zegt daarin dat 75 procent van de kankermedicijnen niet werkt. Dan denk je dat Twitter op tilt zal slaan. Maar nee, dan blijft het doodstil in Nederland.”

Briljant onderzoek

Als het aan de minister en haar lobbyisten ligt, mogen straks alleen nog zelfzorgmiddelen in de schappen van de apothekers en drogisten staan die een wetenschappelijk bewezen effect hebben. Pisa is daarvan niet onder de indruk. “De wetenschap wordt gebruikt naar dat het mensen uitkomt. Een van de grootste wetenschappers ooit, de Duitse biochemicus en Nobelprijswinnaar dr. Otto Warburg (1883-1970), heeft gedurende zestig jaar briljant kankeronderzoek gedaan. Dankzij hem weten we nu wat kanker eigenlijk is en hoe het voorkomen kan worden. Velen hebben tevergeefs geprobeerd zijn wetenschappelijke beweringen over kanker te weerleggen. Nu dat niet gelukt is, zwijgen ze hem dood en krijgen zijn onderzoeksresultaten niet de aandacht die zij verdienen.”

Wat Angelina niet wist over kanker maar wel had moeten weten (Ard Pisa)Beweging

Pisa adviseert de complementaire artsen en therapeuten om de krachten te bundelen en een beweging in gang te zetten van onder af aan. Vertel jullie verhaal zo helder mogelijk aan zo veel mogelijk mensen en creëer een niet te stoppen sneeuwbaleffect. Dit is ook de belangrijke missie van mijn boek!”

 

Bestel het boek eenvoudig en snel

U kunt het boek ‘Wat Angelina niet wist over kanker maar wel had moeten’ van Ard Pisa direct bestellen via Succesboeken.nl »

Reacties

Reacties

1 REACTIE

Comments are closed.