Democratie betekent vrij vertaald: ‘Het volk heerst’

0

Het impliceert de vrije keuze van het volk en Nederland heet een democratisch land te zijn… De vrijheid van keuze wordt echter  in ons land helaas meer en meer aan banden gelegd.

Kunnen we nog kiezen voor een eigen behandelaar? Alle huisartsen in Nederland gaan een middag staken om bij te dragen aan bewustwording. Bewust worden van het verdwijnen van de eigen keuzes van mensen.

Kunnen we nog kiezen voor een ziekenhuis in de buurt? De eigen keuze om voor behandeling naar het ziekenhuis van jouw voorkeur te gaan bestaat al niet meer. Helaas, de zorgverzekeraar bepaalt.

Kunnen we nog kiezen voor een specifieke, goed bekendstaande specialist? Dat je niet je eigen specialist meer mag kiezen staat nu op de politieke agenda:

  1. Overheid bepaalt door wetgeving.
  2. De zorgverzekeraar bepaalt door de polisvoorwaarden.

In de zorg wordt zo langzamerhand, onder het mom van kwaliteitsverbetering, alles voor iedereen bepaald. De individuele keuzevrijheid als democratisch grondrecht  wordt hier in hoge mate geweld aangedaan.

Het huidige beleid van de VVD (voor vrijheid en democratie) samen met de PVDA lijkt steeds meer een communistische dictatuur te worden!  En wij als Nederlanders lijken het gewoon te vinden…

Reacties

Reacties

Comments are closed.