De zorg in Nederland staat meer en meer onder druk

0

800 van de 2000 verzorgingstehuizen worden gesloten! Koude bezuiniging! De patiënten moeten opgevangen worden door (ongediplomeerde en dus niet-professionele) mantelzorgers. Heel tegenstrijdig want in Nederland moet je overal een diploma voor hebben.

Heb je een uitkering en geen uitzicht op werk dan kun je altijd nog je oude vader of moeder in huis nemen en als dagtaak voor ze gaan zorgen. Het behoeft geen betoog dat het opnemen van je ouders in je eigen huis, een pure ideële en liefdesdaad is, waarvoor je erg veel privacy en vrijheid opoffert. Overheidswinst: 24 uurs zorg voor een prikkie!

Maar deze winst alleen is niet voldoende

De overheid heeft ter stimulering een strafkorting van 400 euro per maand voor je in petto zodat je per jaar € 3600,00 mag inleveren op je uitkering als je voor je ouders gaat zorgen in je eigen huis. Dubbele koude bezuiniging! Geen wonder dat mensen bij deze maatregelen niet in de rij staan om voor hun ouders te gaan zorgen.

Verplicht stellen van mantelzorg zal echter niet nodig zijn; bij het huidige regeringsbeleid zijn er straks geen zorginstellingen meer.

 

Reacties

Reacties

Comments are closed.